Tuesday, June 7, 2016

::: Ramadan 2016 :::



Assalamualaikum… Alhamdulillah still ingat passward.. ngehh...

didn’t updateee for long time.. yea I know.. quick post here.

Been reading my previous post sebab tengah bosan plus still early kalau nak start buat kerja.. rasa kelakar ada, rasa rindu pun ada bila kenang balik.. seronok rasa ada family and best friendsss macam korang.. hashtag tilljannah. 

Sempena bulan Ramadan ni, I nak minta maaf setulus hati to all.. if ada salah silap yang memang sengaja buat atau tidak sengaja. Im sorry guys… Semoga amalan kita diberkati dan diterima.. Aamin…
And to those yang terserempak kat bazaar ke, meh la belanja I eh.. haha…



Aida :)

Saturday, January 2, 2016

::: HARAPAN :::





Harapan yang diimpikan
Yang diberi tanpa dipinta
Yang diiisi seribu rasa
Ketawa, getar, sedih dan bahagia
Bertahun yang dipendam tanpa dipaksa



Harapan itu juga yang dipalsukan
Yang dibiarkan tanpa bicara
Yang dirasakan tidak bererti
Yang terpendam tanpa diluahkan


Harapan yang telah menjadi sebuah kenangan
Kenangan untuk diamati dan ditangisi
Sebuah rasa yang mungkin hilang
Tetapi pasti mengambil masa
Hanya itu yang ku pinta
Pergilah dengan kerelaan





xoxo,
AMM

Friday, March 6, 2015

::: kangen :::






Rindu nak merapu.. nak menulis.. 
tapi malas... 
hahaha...






















Friday, March 7, 2014

::: nak jadi semua :::

Assalamualaikum... Salam jumaat

Mase kecik2 dulu, soalan standard bila masuk darjah 1 ke 2 ke 3 ke mesti cikgu tanya " kelassss, apa cita2 awak?" kan... mostly kawan2 aku akan jawab kerjaya yang ada disekililing kitaorang.. contohnya macam jadi cikgu, doctor, engineer, ustazah, yang nak masuk tv pun ada tau... hahah.. tapi kalau yang nak jadi polis, tentera tu macam takde rasanya... skolah perempuan kot... hehe

aku nak jadi ape?? hmm.. adalah~~~ ahhaha.. ambition aku tu dari dulu sampai skrg sama je.. tak kurang.. cuma bertambah je list nye tu... heheh...

Ntah la, sekarang ni kan, aku rasa macam nak buat semua benda je.. nak jadi macam2.. nak jadi cikgu, doctor, arkitek, cikgu skolah, cikgu tuisyen, tukang jahit, businesswoman, accountant, lecturer, pelajar yang berjaya, wife&mak yang mitahli... hahha... plus macam2 industries kalo boleh aku nak masuk... gila tamak kan aku ni... ahha..

tapi tu la.. sehari ade 24jam je, pastu nak jadi semua tu kena lah ade knowledge.. nak dapat tu, bukan mimpi terus dapat je kan.. kalo macam tu aih, senang lah... kena ambil mase... n mase tu emas... emas dah lah mahal... heheh... aida~~~

tapi apa2 pun... Impian tu penting, kan...kan....kan....



tapi yang paling penting nak jadi muslimah yang berjaya... InsyaAllah.... Aamin... doakan eh :)








Thursday, December 26, 2013

::: Apa apa je la :::

Assalamualaikum, happy holiday korang.. Dalam pada dapat cuti tu buat lah benda yang berfaedah sikit kan.. *tetibe* oh yeah, plus... good luck for those yang nak amek final exam... all the best !! Anda boleh :) Study biar molek deh *betul ke dialek aku ni* ehehe.. 

Manusia ni sebenarnya dilahirkan macam macam perangai.. kadang2 orang tu sebenarnya baik tapi disebabkan dia tak tahu macam mana nak zahirkan perasaan tu, dia buatlah perangai untuk dapatkan attention dari orang, 

Tapi rasenya memang ada jenis orang yang asyik masam je muka dia, tak pernah nak senyum kalau tak di paksa dan disuruh, asyik nak mengamuk je, ade je tak kena dengan orang lain... tak best lah orang macam ni, takkan la takde moment2 yang indah dalam hidup dia kan.. alangkan hero dalam kdrama pun dari egoist pun boleh jadi romantic dalam episod tengah2 tu... ahhaha

Ada jugak manusia yang takde pendirian.. kejap ini, kejap itu.. macam cerita bawah ni, mesti korang pernah come a cross kan benda2 ni.. ntah2, sama je ngan budak budak bawah ni... hahah.. normal la tu kalau sekali dua, tapi kalau memang perangai semula jadi nya macam tu, aaaaa.... baiklah pergi periksa diri tu... 

Tetiba rasa macam nak post benda ni pulak.. ahhaha... sebab dah selalu sangat dengar benda ni, tu yang rasa macam nak buat entry pulak pasal ini..


Situasi 1 : 
A : Nak makan mana?
B : Mana2 je la...
A : Okay, so, kita makan kat kedai XXX la..
B : Taknak kat situ...
A : Pulak... okay, pastu kat mana?
B : Mana2 je laaaaa~~~~


Situasi 2 :
A : Ni aku nak citer kat kau.. hari tu... bla... bla... bla..., 
B : *diam*
A : Asal kau diam je ni, kau okay tak?
B : Emm..okay
A : Oh, okay.. *sambung cerita*
B : *diam lagi*
A : Kau okay tak niii??
B : Okay..

Situasi 3 :
A : Aku rasa aku dah gemuk la.. jogging jom petang ni
B : Betul ke.. kau tu bukan boleh percaya sangat
A : Betul lah.. aku dah insaf dah ni, semangat aku dah sampai :)
B : Dah pukul 5 ni, jom la jogging
A : Eh yeke.. ala, nak tengok sinetron ni.. esok2 la..
B : *lempang sekali nak*

Situasi 4 :
A : Jom tengok cerita YYY ni, orang kate best
B : Best ke ? Aku okay je.. jom la.. aku pegi beli tiket jap
A : Okay
B : Bang, bagi 2 tiket citer XXX
A : Weh, tak jadi lah, kite tengok citer ZZZ la.. macam menarik je~
B : Ish, kay la bang, tukar citer ZZZ
A : eh, tak..tak..tak.. kite tengok citer YYY la.. macam best plak
B : Aghh... kau ni.. memang mintak kan...


kan...kan...kan.... selalu kan benda2 ni terjadi.. hehe... Situation mana yang korang selalu dengar.. hahaha...  tapi cerita di atas tiada kena mengena dengan sesiapa tau.. ala, aku sendiri pun pernah je jadi macam tu.. one of it lah.. bukan lah keempat empat tu.. gila ke hape.. hehe..

Ala, biaselah tu, entry aku ni suka2 je bukan nye ape pun..so, takyah nak emosi2 sangat malam2 ni, rileks2 sudah... pesanan saya, jangan selalu sangat buat hal macam ni eh kalau anda taknak diri anda disakiti.. hehehe








Xoxo,
............................. :)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...