Sunday, December 18, 2011

::: ai bukan KL, ai kajang :::

Assalamualaikum... xder special post pn for today... ntah kenapa gagah bangun dari tido tgah2 malam ni semata2 nak post entry... ingat mmg nak tidur lambat kan, tapi sebab da ngantuk sngt tdo la dalam posisi blom siap.. hahaha... end up, ai bole bangun balik kan,.... da ingat nak update sangat... hammbeekkk~~~.... hehee

for these few days... mmg hari yg kureng skit la... dicampur dengan 16jam kebosanan dan2 tak tau nak buat ape kat office tu... mak aihhh... seriously, macam sanggup je ai bershopping dri duduk mcm tu... hehhee...

meh cter ai nak cter.. dengar yer nanny mau cter bedtime story... hahaha.... aida maliza sesat kal KL selama 2 jam... hahahahha.... alkisah nye, nak ke WISMA tun sambanthan, sesat kat JALAN tun sambanthan, little india, kl central tu ai da pusing almost 10 kali kot.... demmmm it.. hehe... da bole hafal la jalan one way nye tu... ala.. xpe.. at least i know kewujudan baker tilly tu kat mne... *sedapkan hati.. =)*

ai nak buat stat audit * for those yg tau stat audit tu bgus la... xtau nk explain...* hehe... as u all know la kan, wat bnde ni x smpai pn 1 jam... ok, tipu... 30 mins... tapi nak g buat nye tu melampau sesat nye 2 jam tau... mule2 ok lagi... pak papago membantu... bile da sesat mcm tu... geram plak ai teng ok pakcik papago yang x brape nak go nie..

so, dengan terpkse menunjukkn muke baik ai ni kan, pergi la tnye akak n abang kat situ... die kate... oo.. ade2 kat depan kot.. sebab ni jalan bukan wisma... ai pn "oo..ok2..." dalam hati.. da dekat ni.. sempat lagi coz da ptg... appointmnt pn da nak abes ni kn.. tapi akak tu tipu... huhu... die yang menambahkan bilangan pusingan dari 5 ke 10... huhu... akak, saya lebih appreciate akak ckp xtau dari pure2 tahu dan menyusahkan orang lain... same jgak ngan abang guard comp mne ntah tu....

kat situ mmg ramai la orang boleh tnye... abang ganteng dbkl pn ade... tapi korang tau kat situ ssh btol n berhenti... jangan katekan nak parking... nak stop kejap pn xboleh... so nak xnk... kne la jgak redah kan... ai pn da xtau ai redah sampi mne... sampai la ai jumpe pakcik teksi ni... tnye punye tnye.. well... muke die confident... *mesti la kan, driver teksi... xkan x confident plak, jatuh lah standard sbagai seorang pakar jalan...* heheh... so, Alhamdulillah... da smpi...

dan2 bile ai balik... ai kuar jalan yang sesat ku tdi.... mkne nye kat sni... tmpt tu sebelah je.... arrrghhhhh~~~~~~~ ape da.... balik plak x smpi 20mins.... meme x sakit hati kan... ahahha.... xleh bayang kan kalau ai sesat nak pegi jusco cheras selatan (nk shopping) tp seesat nye 2jam.. aaa... mcm ni la keadaan nye... hahaha....

kesimpulan nye kan, xtau ckp la xtau... jangan la jadi mcm orang kate "bodoh sombong"... eh jap, bukan ke bodoh sombong tu kite pure2 tau tp sebenar nye xtau n mls tnye... kan3... eh... tak pass la plak aku ni peribahasa... ptut la x A1 mse SPM dlu... hahaha... tp x pe.. A jgak... hahahaha.......  then, balik2 buka muka buku.... ade lagi sorang my fren sesat kat jalan TAR... hhaha... meme hari sesat seUPM kot... keh keh keh... *eh, 1st time gune keh3... macam comel la plak... nak gne slalu la... hehe....*

ingat nak buat entry secara marathon kan... bnyak yg x update lg... tapi ni da nguap gile2 nie..*aida x senon... heheh*, x jadi la eh... mate da berair nie.. sume da tido.. xkan ai je x tdo lagi.. xmo2~~~ nnt ai tidur x cukup... keh keh keh * comel la...heheh* ckp x serupe bikin.... ~~~



so......









till then.!!









Saturday, December 10, 2011

::: sebelum jadi addicted thap critical :) :::

Assalamualaikum... Aida bam - bam a.k.a aida budak baik kembali.... hahaha.... hari ni sabtu kerja aku tdo je pagi... hahaha.... standard la tu kan... hehe... petang ni amek...~~~~ mate gue xtau nak rehat jap... ahah... *aik, aida... nak tdo lg ke... hehe *

sambil duk update2 nie... telinga den ni asyik ulang2 lagu ost boy over flowers je.... demmmnn!!!! ni semua salah wawa... knape la die pegi tengok cter tu.... sampai ati biarkan kakak kesayangan die nie merana kan... hukhukhuk...~~~~ ahaha.. i kalo bole xnk da tengok crita nie lagi.. sebab kan ia bez so kalo tengok ulang2 pn x bosan... perghh... susah yang... nnti i addicted... asyik nak tengok je.. lagi2 kalo die buat tengok kat tv.. means yang kite leh download atau tengok kat maduu.com.... kang nanti 1 malam x tdo...

oh,,, my Lee Min Ho... i ni tengah berusaha supaya tidak tergoda dengan cara wawa tengok B.O.F.... hati ni meronta2 nak tengok...~~~~~ "sabar2 da... ala, cter tu biase je...kan da tengok..... tp... ~~~~~"




Gu Jun Pyo..kenapa la awak sangat bez.... hahahaha..... ok, admit.. aida bam - bam gilak sekarang.... hhahaa... crita laen bole trima lagi, ntah knape crita ni nk tengok lagi plak.... care die tackle Geum Jan Di suwweeettttt kot~~~~ memang sayang gile.. ade ke lagi eh pemuda pemudi mcm tu sekarang ni ek?? haahha.... oh korang~~~~ but honestly i bkan nye peminat korea or k-pop.... tp certain2 crita mereka i minat... hahaha.... lam city hunter pn die cute gak... hehehe... =D

pe kate yang duk ulang tengok crita nie... tengokkan on my behalf sekali... hehehe... bole kan~~~~

oh ye, crita ombak rindu x tengok lg.. rse mcm nak tengok... tp sume org da tengok....~~~~ hurm.. xpe la.. tp kalo ade orang ajak i g je.. hehehe.... kalo orang kate crita tu 100% bez dri nur kasih pun xpe.. sebab nur kasih tetap di hati ku~~~~ ahahhha.... dun worry syang2 ku... hahahah....




p/s : pe kene mengena randy pangalila masuk mimpi i mlm tadi... xder kne mngena btol la die ni.. ahhaha... tp lam mimpi tu die suwweettt.... hahahaha




till then....










Thursday, December 1, 2011

::: bam bam x senon :::

Assalamualaikum... helllo people...~~~ tgah buat ape sume... hangat x hari nie`~~~?? hahaha... hari ai Alhamdulillah la... nak kate hangat sangat idok la... nak kate x hangat pun tak la.. biase2 je... hehe~~~ selalu nye pagi2 yang membuatkan ai kelihatan gile di dalam kereta gelak sorang2 adalah pasal hot fm am crew itu yang teman2... hahaha...lagi2 kalau dieorg punye panggilan hangit... aku plak yang rase hangit lam kreta bile tgk cik abang kreta sebelah duk usha den sebab gelak sorg2... ahhaha... "cik abang.. ape kan daya.. mereka sangt lawak.. saya sebagai insan normal...haruslah gelak kan..."

macam pagi tadi, ai gelak memang tak ingat dunia.. alkisahnya bermula...*wahh...gitukan~~~ hahah* stori mori pagi tadi pasal "1st date'.. macam mana first date korang kan... setakat yang ai dengar sume biase2 je la cuma ade 1 akak ni.. memang crita die bikin ai gelak beriye...

date die boleh tercabut gigi palsu nye depan semua orang di dalam sebuah restoran yang dipenuhi pelanggan..hehe.... helllooo~~~~ tercabut gigi palsu ok~~~ selalu nye kan bukan orang berusia yang berdating kan, orang berjiwa remaja kan yang pandai dating2 ni kan... n ur gigi palsu tercabut!!!! oommmgggiiieeeee.... hahaha....

crita nye bermula pabila kawan akak ni cakap n suh akak tu try pegi dating ngan dat guy sebab lelaki ni punye la demanding... memang kerek la senang cter... so.. akak ni pun try la... then, tengah sedap2 duk makan ape tah... beriye gigit nye makanan tu sampai gigi bole terkeluar... hahahahha... yang paling syiiookkk bile die mmg cover baek punye dengan pura2 telefon some1sebanyak 2X... hahaahh!!! dude..., yang terkeluar tu gigi kau la... macam mne ko leh cover ngan telefon orang plak... ko nak ckp mcmne.... hahahaha... mmg lawak seh!!!!

adeh... sakit plak perut ni bile teringat balik akak tu crita... heheh... tu la... berlagak macho tapi alahaiii cik abang... berpijak la pada bumi yang nyata.... hahahahahah.... ending die, x plak akak tu crita diorg sampai tahap mana dating nyer.. diteruskan ke atau putus di tengah jalan... hihihi... 

kadang2 crita2 macam ni yang bole orang gelakkan aku sebab sengih sorang2 lam kreta... hehe... mesti diorg kate.. ape la budak ni.. dah la bam bam, x senon plak tu... hahahaha!!!! x ksah la...~~~

natijahnye... duduk sama rendah, berdiri smam tinggi nye... jangan nak syok sendiri plak.. kang  xpasal2 radio bukak hot chat, name sendiri pulak yang jadi crita a.k.a bahan lawak plak...




"renung2 kan la dan selamat beramal...-prof izi..pinjam ayat sat eh... hehhe"









k la.. nanti ai cter stori mori laen plak... kelaperen nih~~ nak g dinner bersama keluarga ku yang tersayang... ahahahaha.... till then..~~~~




Saturday, November 26, 2011

1433H

Assalamualaikum.... ;)



 SALAM MAAL HIJRAH
1433H



...saya berazam untuk menjadi menjadi lebih baik dan segala apa yang dilakukan diberkatiNya... AMIN~~~~~


saya dengan rasa rendah diri memohon maaf kepada sume kalo ade yang terase ke atau saya ada menyakitkan hati anda... maaf sekali lagi... saya tidak sempurna... harap maklum... mari kita buka buku baru... ^-^

 happy new year to all Muslims... :)







till then....

::: im back :::

Assalamualaikum.... fuhh!!! *belum apa2 da mengeluh kan*... hehe... da lama ek cik aida x update belog... huhu... aida2~~~~ bukan ape... bz la.. nak kene galas tanggungjawab ni bukan senang tau... ahha... tapi tapi tapi bukan la bz keje.. kalo ckp bz keje tu nampak na kebohongan anda bakal terserlah... hahaha.. x bz ngan keje.. bz ngan benda laen plak.. sampai kan mate ni kat mne2 je nampak katil.. hehe... serious ngantok babe... nak2 ade plak adaa yang menghasut di tempat mencari rejeki yang halal itu... ehehhe....



picture ni mse pegi johor ade trip 2 minggu lepas.. conference la name die cik aida...~~~ *conference la sngt....oppssss* hehe... ntah knape suke plak gamba ni bile sume beriye tegok cik leesa kite... lupe plak ape kejadian sebenar nye... hehe... dalam ramai2 ni kan... ade due orang senior i mase kat uni dlu ( leesa + huda )... yang mana i x pernah tau pun kewujudan merekadi uni petah lgi x pernah nampak mereka di fak... diorang pun xtau i junior diorg... ahahhaha..... kecik kan dunia... ;) bez gilak dapat jumpe mereka...

diorang aktif mase kat uni dlu... berbanding cik aida maliza kite... hampeh~~~~ heheh... ape yang die tau.. g kelas, kolej, g makan, jalan2, balik rumah.... ahahha... aktiviti kolej kalo x terpkse, x jalan... ahahah... *wahh... berani hidup ni ngaku kan~~~* hehe.. budak baek kne la mngaku.... hahahaha....

hurm.. lain plak rase nye nak update blog yg da lame x update nie... bukan takat bersawang... spider pn da bosan nak buat sawang... tade paedah dibilang nya....~~~ tetbe jari ni macam pelahan je nak taip kan.. sbab xtau nak taip ayat ape.. ahhaha.... cik aida.... awak ingat ni surat cinta ke.. kne letak ayat bunge2 pastu last2 letak bedak wangi bia sedap bau nye... ahahh... da 23 thn 2 bulan 8 hari hidup ni kan... x penah la nampak surat cinta macam tu mse kecik2 dlu... skola plak.. girls school kan... xkan la ade kot.. kalo ade lesbo nme nye tu... ahhaha.... ni sume pengaruh drama2 90an.... ahahha.... x pasal2 kn...~~~

k la... len waktu la update blog ni... nak g wat skipping 1000x jap selepas breakfast nasi lemak lauk ayam kan~~~***jap2.. aida breakfast??***... ahhaha....*ok.. angan cik aida amat kuat*... skipping ke mana belog ke mana nnt... hhehe... angan2 tu penting.. *eh, tetbe!!*





till then!!!







p/s : makin lama makin banyak plak petunjuk... makin takut plak jadi nye....  *suratan @ kebetulan - kenny remy martin.... hehe... ;) *




Wednesday, October 19, 2011

::: convocation =) :::

Assalamualaikum.... tak mo tanye khabar korg la... sbab ai tau mesti korang sihat kan..~~~ makin sihat gitu~~~ macam den... hahahha.... korang gembira x hari ni??? leh x tnye gitu di tengah2 minggu.....~~~ hahaha... ade yang kne pelangkong jap lg.... hahaha....

tapi tapi tapi.... ari ni ai bahagia... hehe...=) selain cuti keje... hari ni officially ai seorang graduan... yeah me!!! congrats to all my frens... accounting stdnt paling sempoi rock skali ok....~~~~ kitorg buat majlis konvo tu mcm kiteorg punye jer... which is... yeahh mmg kiteorg punye pn kan....

im soooo happy sbab dpt naek pentas... bygkan.. sejuk kot tangan ai.. padahal x smpi seminit pun ats pentas tu... hahaha.... tu belum lg plus kelaparan kehausan lgi... hahaha.... teettt!!! nape la xder org nk hulu2 kan.. hehe... pastu plak bez sebab dapat bergamba dengan all my fren kecuali my dear zafirah saamah... sedih tau... tapi nak buat mcmne xder rezeki nak jmpe die... hukhuk... sorry yang~~~~

tdi siap dr org nyanyi lagi... haha... bez x bez kan.. haha... pape pn.. semua nya went smoothly... alhamdulillah... xder la jatuh topi on stage ke ape ke... hehe... paling risau kalau tersadong sebab kain.. alhamdulillah xder... ehhehe....

thanks to all yang wish... yg bg bunge... hadiah n macam2 la... thanks again... bg lg dalam beberapa tahun.... hahahahaha~~~~~~

gembira x terkata kan... hahahah.... gitu~~~~~ so... layan gamba je la jawab nye... =)

PRE - CONVO

..... my sayang~~~~....





.... ima yang semangat bergambar... ehhe....





19/10 - CONVO


... kami yang rock....




..... nampak x aida maliza??? ... ahhaha...



.... ni nme nyer cri nahas.. berhenti tgah jalan... ahhaha




.... bai bai....



gitu la gamak nyer.. hahah.... abes ke upm.. ke studio plak.. amek gamba bagus skit.. almaklum la kami ni bukan pro sngt... ehhe... so... nnt ai cter lg ek.. ni mcm x cukup tdo je gamak nye kecut perut mlm dri mlm tdi.... ahahhahahahha.....





see ya!!!!








Friday, September 30, 2011

::: love.marah.CINTA :::

1st of all... diingatkan sila jangan percaya pada tajuk di atas... ini bukan novel, cerpen cinta atau nasihat cinta... tajuk je macam ape.. tapi isi "ilek". kalau rase mcm xnak menyesal... jangan teruskan... =), ok, now ai can start macam biase....

Assalamualaikum... friday nite u all... feel free.....!!! mase yang dinanti nanti kan oleh semua.... kan...kan..kan... "kalau kite geram kat orang tu.. tapi kita ssh nak marah orang tu, dalam erti kata laen, kite xleh nak marah orang tu... knape ek? tau x??".....

mesti korang pelik kan... tetbe ai tnye soalan direct mcm tu tanpa intro mcm biase... haha... kite serupa!!  ai was like huh??!!.. bile ade orang tnye ai soalan ni tnpa bg salam pun... apa die ingat ai ni doctor love ke ape? wat research pasal feeling2 orang nie.. agaknye mesti die ngah duk2 berpikir tetbe soalan tu terkeluar dari mulut die n tanya pada orang yang salah... ye la.. salah... tnya ai.. ai ok!! bukan doctor falsafah, pakar psiko menyiako atau ape.. hanya me!! =)

ai jawab senang je... 'mayb u ade feeling kat bdak tu... the end' ... bile da jawab dengan yakin nye.. xnk pulak trima... eee.. nyampah tau x.. len kali jgn tnye... huh! betul ape... u mmg nak marah die... tapi u x leh nak marah die... u xder bau2 bacang ngan die.. laen jantina... so??? my idea kan bole trima akal... then, malu2 kucing pulak kate tak... paling parah, budak tu xtau u minat die n marah kat die... 'haha... kalau mcm ni.. lagi senang... case close!" =)

antara case2 yang i x paham... haha... marah dalam diam.. at the same time.. suke.. xtau la suke sama suke ke x.. oh ya.. senang cter..suke dalam diam... tetbe teringat post ma fren... die cakap... "kecewa itu tidak sesakit menyintai seseorang didalam diam ".... setuju banget.... kecewa tu da terang2 tau kecewa.. da tersurat.. tpi kalo mencintai dalam diam tu... mesti tertnya2 samada die cinta kita ke x..atau kite bertepuk sebelah tangan ke.. hehe... tolong la jangan bagi harapan palsu pada orang laen.. teruntamanya pada insan2 yang lemah bab2 ni...

well... biase la.. kadang2 bnde2 ni bole jadi sngt senang... boleh jadi sngt complicated... norma2 kehidupan..kan.. kan.. kan... nak cakap lebih2.. kang orang kate ape.. almaklum la..  ai ni insan yang biase2 je... xlah bijak sngt kan.. bukan la budak 1st class macam budak2 hebat diluar sana... lepas la kalau grad uni tu... hahaha...

ni cakap ape yang ai rase je.. mcm cukup rase tu... =) nak kate tngah indah menyulam cinta... uish!! x la..  nanti kate mcm pndai sngt pulak kn.. haha... THE END








see ya!!!




Thursday, September 29, 2011

hadiah sia - sia

haloo... ladies and gentleman... today ai half day... happy!!!! haha... *ok, xder kne mngena..* oh ya, kepada yang wish my*cough*birthday*cough*aritu*cough*, tetbe sakit tekak pulak... hahha... thanks ek.. sorry kepada yang tak sempat nak reply tu... ai buzy ngalahkan orang bukak bazar ramadhan... hehe... semoga ape yang u all wish tu mnjadi kenyataan... waahhh!!! gitu kan... hahaha..

kalaupun mase ni 23 tahun yang lalu *umurrr ku tuh* ai da nangis nangis minta susu... ai nak cter gak... eh.. pelik la ayat nie... sebetul nye... walaupun da semnggu lebih berlalu.... ai tetap jugak nak cter... haaa.. ni baru betul... . oh ya.. pasal umur tu... ai xder hal la nak gtau umur ai... xla tue sngt kan... n xla mude sngt... hahah... boleh la... * tu yang leh cter tu..*

macam biase la kan... kita akan mendapatkan talian percuma semasa menyambut birthday kan kan kan kan!!! tapi TIDAK bagi ai... huhu... well yeah, for maxis dapatlah kan...even sehari... hurm..bole la.. haha.. tapi tapi tapi, sia2 je celcom bagi ai free2 sume nie.. even 1 hari pun x gune tau!! huhu... sian nye... saje nak api2 kan ai bagi lame2... hahah... tepon celcom ku buat hal... so.. alamatnyer kaya la celcom ai x gune call n sms free mereka... huh!

tu la tamak... 1st day xnak gune.. konon leh gayut2 seminggu.... amekaww.... 1 hari pun x sempat nak gune... tepon ni pulak 1... 'amir, adik intan payung ku, kacak lagi bergaya.... kalau anda bace,,,sila pulang kan talifon asal saya"....huhu... kakak kamu telah menolong kamu tapi dia sendiri merana.... hahahaha..... aida~~~~!! wut do u aspect.... hehe...

kalau macam ni.. nex year..*insyaALLAH kalau panjang umo* ai akan gune kan due2 serentak.. buat loudspeaker...leh conference ramai2 thru fon... ade ke yang tunggu ai tepon.. teeetttt.... hahahahha.... memang berangan tahap makcik jual mee bandung la ai ni.. haha... sian makcik... maaf!!! eh.. tetbe teringin nak bercuti2 kat bandung... jommm... cek ticket... hahaha.... kau ingat kau cek esok boleh terus pegi???? hampeh.....

ok.. stop crita basi ini... x laku da.. =)  sekarang mau buat ronda2.. berangan nak jadi guard malam nie.. hahahha.... xder mkne nyer.... hahahha.... malam ni malam jumaat... ai ingatkan kepada sesiapa yang lupe... buat la ape2 yang patut ok.. =)  *doakan kesejahteraan semua orang sekali... aminnnn*








see ya..!!  "merajuk"




Friday, September 16, 2011

::: 16/09 :::

Assalamualaikum hotties2 ku sekalian.. =) masih hot kah anda berbanding saya... harus!!!.... bile den tengok lama2 header den nie yang buruk nie.. macam boleh trima pulak... alamatnya lame lagi la nak tukar kan... better la dari header yang tak sedar diri dulu tu... hahaha... so.. kepada sesiapa yang mengutuk tu.. xpe la..aida maafkan.. hahahah...gitu~~~

"selamat menyambut hari malaysia" guys... disebabkan itu, sok semua cuti kan.. so, memang pagi esok ketiduran la nie.. hehe.. tak pegi dataran ke?? ok.. to be frank, i ni bukan la patriotik sangat, sekadar biase2 je.... jahil sangat pun x... kalau jahil tu, tak pass sejarah lah nama nye... haha... boleh lagi la kalo nak jawab soalan sejarah yang senang2 kan.. =) so... memang x pernah pergi pun dataran sambut merdeka ke ape ke... tengok kat tv je... hehe....

tapi kan, rase nya minggu ni da terlebih tidur la... mana tak nye.. pukul 9 lebih da kunci pintu nak ngendeng2 sebelah mummy... *ade alasan ek tidur ngan mak.... :p* ntah kenapa ntah... termakan ubat tidur kot... haaha... makan time lunch, ape ntah diorang bubuh lam nasi kan... hahahha.... sian pakcik, tak pasal2 batuk kan, orang ngumpat die... tu la..sape suruh tak ajak datang open ouse... hahaahh.... uish...cite pasal open ouse.. sana sini bukak table mahal masing2... tak terdaya nak layan semua... hahah... rumah den tak payah cakap la.. xder open ouse pun.. open hall terus... hahahh... tu belum lagi yang nak buat 2 majlis lam 1 bulan nie... nak kahwin~~ biase la.. bez kot kahwin lam bulan syawal nie... ntah... i belum kahwin lg... =)

bole tak kalo nak ngadu... kalau x bole pun, ade den kisah?? hahah... plz plz plz n plz... dont ask me macam aku ni da 40's macam tu... plz la... memang tak rock la korang nie... bukan nye setakat pakcik makcik yang tanya... adik2 sekali kot... i nie mude lagi ek... 23 pun tak cecah lagi... which is true ok my dear... hehe... bukan nye ape.. i nie harta pun xder lagi, ilmu dunia akhirat pun x cukup kan... so, belum tiba mase nye nak tukar2 status nie... tapi kalau da sampai, InsyaALLAH ade la... ke korang risau korang x dijemput?? haha.... siapalah saya ni kan nak buat grand2... yang wajib da la.. =) jemput tetap jemput... Dengan desakan korang menuggu jawapan i tu kan, due tiga teres tau i di buat nye...hahaha... tetbe teringt ade orang tanya i.. "u nie senyap je sebab xder orang nak a.k.a tak laku ke?" agak pedas disitu kan..~~~ tapi apekan daya, i senyum je... jawapan nye, i je yang tau... u~~~? hahhah... krana mulut, badan binasa tau....~~~ sekadar ingt kn je...


 quote bawah ni i took from mukabuku kawan i... =)



"If you are single, they ask about fiancé. When you have a fiancé, they ask for wedding. When you get married, they ask for children. Once you have one, they ask for another. If you have girls, they ask you to get a boy. When you divorce, they ask why. If you try to start Your life again, they ask why so QUICKLY. Peole never like what you do."

***********************


"JAWAPAN Jika Ditanya Tentang Perkahwinan ::

Kenapa Lmbt? = Krna Allah tahu masa yg tbaik untukku.
Dh Bpunya? = Ya.Krna stiap org tlh dittpkan jdoh msg2.
Sapa? = Nti Allah akn perkenalkan kpd smua.
...Ble? = Ble kmi sudah disatukn. InsyaAllah jemput dtg ke Walimatulurusku nti :)

Jgnlah btanya ble org 2 mahu bkahwin krna smua rahsia Dia, tletak di tgan Allah. Sampai masa Allah akn mbongkarkannya.Cepat @ lmbt je.Hanya Dia maha mengetahui sglanye..."










see ya !!!







 

Tuesday, September 13, 2011

::: ucapan bla bla bla :::

Assalamualaikum  semua…  for the 1st time, i update secare illegal nie… haha… dalam takut2 ni jgak.. gagah gak I nak update kan… hahaha…. Mcm biase la, lame daa kot x update blog nie kan… setelah gue kecewa, gue  xder mood nak update… hahha… *fine! Xder kne mngena pun.. hehe..*

Oh ya, good luck la kepada rakan2 ku yang masuk balik ke uni tu kan.. n for those yang sambung master… gud luck jgak.. jmpe nnt k.. time tu mayb korang kot yang jadi my senior..hehe.. *tetbe*.. leh la ngorat2 senior nnt… hahha…. Nak jadi adik angkat la time tu… lme2 terangkat…. Hahhahha… *ngarut*

Ni yang nak mengimbau zaman budak hingusan dlu mase 1st year nie… hehe… pergh.. time tu  mmg agak sukar bg I nak adapt dengan culture kat tempat I tinggal tu… hahah… *masuk pun lambat, padan muke kan…hahah* masuk pra-uni x nangis… masuk uni leh nangis kan…hahahah….. ouch..ok2 pecah rahsia… hahaha… 

Bayangkan punye la bdak hingusan kan… class pukul 5 ptg.. pagi2 lg I da kuar.. haha.. pastu duk merayau dalam uni xder tempat nak lpak2 tu….BAYANGKAN!!! hahah… da tu nak wat mcmne.. kat bilik bosan xder orang…internet lagi la non halal…ahhaha… kuar la… lunch sorg2 pn sanggup tau… hahaha… tapi bile da lme2 duk sne… smpi nak g kelas pun mls… tp I ttp pegi tau.. nak jmpe lecturer kesygan… hehe… salahkan sape?? Slahkan ‘teetttt’…hehehe… sekarang nie leh la I gelak.. dlu??? =P

*makin berdosa pulak rase update blog kat sni… hehe….. – abaikan *

n gud luck jgak for those yang nak amek UPSR ari nie… buat betol2 tau dik… lpas tu kalo dapat straight A, jgn lupe tuntut mcm2 kat parents… haha… budak2 sekarang kan.. paling koman pun korang mesti nak PSP kan.. even bnde tu da lame… hehe…  jangan jadi macam akak nie… hahahahhaha…. Akak doakan korang berjaya ok.. J

x lupe jugak kpda yang sit for trial SPM minggu nie… selalu nye yang kecut perut tahan dewa tuk trial ni bdak2 boarding school kan… yang sekolah2 biase macam *aida budak baek ni* kecut jugak tapi x sekecut nak amek exam SPM yang sebenar kan… hehehe….

Wah… banyak kan ucapan I ni.. kalah ahli politik bagi speech… hahaha… xpe la.. I kne la practice dari sekarang.. mne tau nnt I kne bg speech plak kan..  *ok, start da perasan die..hehe* - as usual J

K la.. sebelum speech nie mengandungi unsur2 yang boleh mengeluarkan air mata..  * adekeh???* baek I stop.. nnt I smbg ok.. doa2 la, lpas nie I update secara legal plak… hehe..



See yaa!



Saturday, September 3, 2011

::: sadis :::

Assalamualaikum semua...





at the moment




"kecewa"





"over - perasan"





"xnak mengharap da"







siapakah??? ntah la... hahah =)




Friday, September 2, 2011

::: raya 2011 :::

Assalamualaikum... =) selamat hari raya Aidilfitri dunia... maaf zahir batin je kepada sume yang tengah membaca... maaf kalau selama ni ape yang tertulis dalam blog ni, u all terasa ke... makan hati ke... sorry ek.. btw, i pun maafkan korang... hahah* tetebe*

ok... late post untuk crita pasal raye... heheh... dis is my 1st time raya yang i x dapat duit raye da... =(, melaenkan dari my mum... hehe... da besar da anak uncle ni ye... heheh... n raye tahun ni jugak... 1st i bagi duit raye to all my kazen yang kecik2 tu.... even x bnyak, tapi disebabkan title "da bekerja tu"... kne la hulur2 sikit... hehhe... kak long ikhlas dek2 sume... hehe... happy lagi tauuu~~~~

raya tahun ni as usual bermula dari semenyih terus ke kajang... hahah... bunyi x nak kalah.. macam jauh... =p ... k la.. xmo cter panjang... malas stori panjang2... bia cheq letak gamba je lah... :) well... pictures tell a thousand words kan... tapi bile kire2, x sampai 100 pn... hehe... but sorry la u guys.. x banyak pix bole letak coz x sume diluluskan oleh jakim... heheh... :)

more stori mori pasal raye... click 'wawa cyrus' nih.... *bukan orang laen jgak rockstar sorg nie...heheh*

btw, meh la datang raya rumah... :)



... makanan wajib ade pagi raya...






... adik2 yang dapat duit raye dari kakak diorg yang baek tu.... =p





... antara gadis2 sunti hj osman....





more stori nnt... i cter sok, lusa, tulat k... =) happy raya guys....






see ya!!






Monday, August 29, 2011

::: puteri kayangan :::

Assalamualaikum cowok2 yang puasa penuh dan cewek2 yang 'x sengaja' tinggal puasa semua... hahahhaha... ari nie sume da balik kampung kan.. kampung da jadi bandaraya mewah da sekarang... penuh sesak tau.. haha... mne i tau?? hello... i tau la.. i duk kampung... dats y i x balik kampung.. coz i duk kampung... see? hahaha.. :D

baru je  tengok ulangan citer puteri kayangan... ala.. cter budak2 yang suke berangan macam teettt!!!! hahah... kalo cter mat jenin, cheq x minat la plak... haahah...

sume orang pernah berangan kan..? eh, jangan nak tipu... mesti korang selalu berangan kan... kalau bukan sekarang pun.. mase korng kecik2 dulu la.. mesti korang cakap ayat standard nie...."nanti bila da besar, aku __________ " kan...kan...kan... TAK ke? sah korang x normal... heheh... sorry! :D

berangan bes tau...~~ hehe... iye la.. korang boleh angan kan ape2 je yang korang nak.. lagi2 ape yang korang nak tu korang x kan dapat... *dalam firasat korang la*... but sumtimes, dengan angan2 la... korang akan usaha sedaya upaya untuk dapatkan benda tu tau... x caya cube korang test.... macam korang nak kereta besar gabak ke, rumah macam white house ke... hehe.. tapi kalau berangan nak kahwin ngan ozil ke.. haaaa!!! yang tu payah sikit la... korang ni pun, x yah la cari yang jauh2 sangat... cari la yang made in malaysia ke, seberang ke ok lagi... macam dude harlino ke... fahrin ahmad ke... auuuwww!!! ahahhahahaha.... :p

mengimbau kisah dulu kan.... *ni mengimbau ek..bukan sekarang*....selalu kan.. kalo cheq lepas nangis ke... tension ke.. cheq suke berangan... *oppsss* hehe... release tension tau~~~ berangan tang yang bez2 je... x kisah la ape ke.. asalkan nanti cheq senyum... kemudian, mood cheq kembali happy.... hahha... tapi toksah duk over la berangan nye tu... lalalalala~~~~~

tapi ramai selalu cakap.. x elok berangan2 nie.. nanti gile la ape la... hello?? siapa bilang dong... ok je.. jangan over sudah la... heehe... ni kalau yang sampai 1 jam berangan sambil pintal2 rambut tu... haaa!!! yang tu x dan la.. da xtau nak wat lagu mana... hahahah....

ish... disebabkan puteri kayangan je.. leh buat 1 entry... hebat r u olzzz.... hahhaha.... nnt nak update cter pasal persiapan raye la.... hehe.. k la.. nak kne sambung masak rendang nie... *masak ke - harusla...* xde rendang, x raye makne nyer,,, :)







see ya..!!!




Saturday, August 27, 2011

::: Shopping :::

Assalamualaikum... 1st.. macam jadah haram da i punye blog nie.. akibat emosi tidak stabil..haha.. abaikan.. *macam xder kaitan je..* still blom ade mood nak main tukar2 balik... heehe.. pape pun... i da cuti raye... yeaahhhh..!!!! tapi kan... kalau nak raye lambat lgi bole x.. ? hehe.. iye la.. nnt raye cepat means cuti raye pn cpat abes... bile da abes kne masuk balik keje balik... eee.... hahaha..... kite pause kan mase mase hari selasa ble x..? ehhe

hari nie 1st time dalam bulan puase , keluarga en masahuling berbuka bersama2... makanan macam 2 hari punye buka puasa gara2 amir... hahaha... bayangkan da nak raya baru leh buke ramai2...*ramai la sangat.* hehe.. :D pastu cerita macam da lame x jmpe..semua nak cter.. tang x puase pun nak g cter gak... oppss... hehehe... :p

u all da abes shopping... kalau da kan.. pe kate korg g terjah lagi shopping2 mall tu... serious babe... MEGA SALE!!!!! barang yg x pernah discount pun, at least 20% sekarang ni... *ok.. sekarang da kurang baek ni... kurang pahale gue...menghasut...heheh*

iye la.. disebabkan adinda2 i baru pulang kan dari "kampung" masing2... ehhehe.. i teman kan la mereka shopping... sekadar teman je la.. *propa sngt...hahah* tetbe i nampak bnde2 yang 2minggu lpas i pegi doesnt hve discount at all ataupun nett price... tetbe i nmpk red tag, blue tag, n purple... ini yang membuat kan i rambang mata nie... hahahha... tapi puase mengajar kite untuk menahan nafsu..kan...kan....kan... hahha... so... i beli sehelai je... ok.. sehelai je!! ahahha.... dapat la jgak menambah koleksi... ahahhahahha...*propa habes nie..hehe*

dengar kate orang kl da balik kampung...?? betul ke.. makne nyer kl xder orang la ek...? pleuang ni korang shopping tanpa perlu berebut fitting room... hahahaha.... serious gile.. header mengatakan aida budak baek akan terhakis sedikit demi sedikit... hahaha...

ala, xpe la.. sekali skala kan... eheheh... ape salah nyer.. nanti hari raye i minta maaf k.. jangan ngamuk2 ek.. hehe... eh... radio ni asyik lagu raye je... buhsa pulak den dengar... x balik kampung la kate kan... ahahaha... sedih kan... i raye kat sini je.. meh la jenguk i... hahaha.... nnt i jamu kuih raye ek.. hehee... x tau alamat... goggle map confirm korang sesat... hahaha.... :)

k la.. semakin lama semakin ngarut da i malam nie... kang makin nyampah plak warganegra nie.. another story i nak habaq sok ek...




see ya!







Friday, August 19, 2011

::: questionnaire = dilemma :::

Hai and Assalammualaikum suma.... cepat je kan masa berlalu... da nak masuk 20hari kite berpuasa... rasa mcm kejap je... huhu... tau2 da nak raye... kannn... (eh2..tetbe terbiase ckp "kann"... influence dari rakan sekerja...hahaha) Syiiokkk r korg... hahahha...

lame rase nye x update... haha... biase la... balik terawih je.. kamar ku mcm memanggil2 je suh landing kat sne kan... kalo lambat skit x sah... hahaha... so.. nak update lagu mcmne kalo mcm tu kan... heheh... penat la katekan.... walaupun~~~~ hahaha...

seriuosly mcm xder mood nak wat keje minggu nie.. xtau knape... sume keje mcm nak dilambat2 kan je... haha... *boss nmpk ni.. mati gue..hahaha* start nex week hilang la lagi sorg colleague ku... coz die pn nak g wat training kat aussie... tapi xpe.. nnt lagi 2org yg pg ari tu, akan balik... so.. nnt case xder la dpt banyak kan... hehe... ade org tnye i.. u xnk pg aussie skali ke ngan diorg... jawapan i mcm nak n mcm xnk... hahahha... pape pn.. i nak tnggu berita dari org yang pg tu dlu... bez ke x kan... hehe... :) - to frank, enjoy ur trip dude... jgn lupe bwak cik kakakangrooo tuk saya tau...~~~~

oh ya... kembali kepada tajuk ni kan... QUESTIONNAIRE... ya itu dia... perkataan yang aku selalu dgr dulu... bole kate tiap hari...ahhah... antara dialog nye... "eh..ko da jwb questionnaire aku?", .... "weh.. tolong la aku abeskan questionnaire nie.." , ...."aku jwb questionnaire ko..ko jwb aku nye..." , .... "i nak u jwb questionnaire kat smp by dis week ok.."... oppss... yang ni..er...er...er.. dialog mahal...ahhahah....

korang pernah ke jujur jwb questionnaire nie... kalau yang pernah tu..selalu ke korg cakap btol...mesti korg ttp mate je jwb kan... tu yang x smpi 5min leh abes... kan kan kan kan... mesti korang x pernah tnye soalan mcm ni kan kat diri u ollzz kan... ok fine x pe.. x penting pn.. heehe... ntah la.. kadang2 bg i.. questionnaire nie x la penting sngt pn... TAPI... tu la.. hurm....

secara jujur nya kan.... ( dengar sni orang kampung... budak baik nak buat pengakuan....hahaha... ) kadang2 tu mmg i jwab agree je sume... malas nak bce soalan lg...haha... tu pun kalo soalan die melampau panjang nyer... kalo jenis yg senang n skit2 je.. ade la hati lg nak buat btol2... hahaha.... lagi2 mcm yang xder kaitan ngan kite kan... lagi la malas nak jwb kan.... ( toksah duk nak bohong aihh...)

tapi baru2 ni, i kne jwb questionnaire... mule2 yeah disebabkan ingt benda tu biase n mcm masih lg belum ade impact kat i... i agree je ngan sume statement... rupe2nye ade kaitan ok..~~~~ but at the end... i kene tukar balik sume nyer...hahah... mereka nak i ckp sejujur2nya... mereka rase i x jwb dengan ikhlas dalam bulan puasa nie... halamak.... hahha...

ini la i kate dilemma bile nak jwb soalan yang mana bile kite jwb ini atau itu pn akan impact kat kite... samada bnde nye ok atau x... diluah mati mak... ditelan mati bapak... uhuhu...  hurm... mmg x suke bile dalam keadaan macam ni tau x... disebabkan  rase x sedap hati nak tulis "sejujur2nya" terpakse mengambil masa 3 hari.... hahha... mmg melampau tau... tapi bila pikir2 balik... it is for our own good kan... so... "feel good channel babeh..." hahahaha ... biar la diorg tau ape yang terbuku di hati ni...wahhhh~~~~... hahaha.... melampau...~~~

iye la... kalau la kite x puas hati dgn sumthng tapi kite x bgtau perkara sebenar... mcmne bnde nak ubah kan... coz diorg xtau ape yg korang nak kn... bile mana korg setuju.. makne nyer diorg akan teruskan je la... pastu nak kutuk belakang2 kan... haha... mcm org slalu ckp la... "undi xnak... tapi ckp nak gebang je... haahaha" oppsss... lebih kurang mcm tu la...

so... lpas ni.. i rse i akan jwb dengan ikhlas kot questionnaire... *dengan harapan* tu pn bergantung kpada soalan panjang atau x... (hoiii.... melampau....hehhe) korang pun la.. supaya kita akan lebih maju pada masa hadapan... majulah soalan/jawapan untuk negara.... hahahhha....



stop pasal questionnaire.... tetbe trase nak wat bolgwalking mlm2 nie... blog siapa update... meh gtau cheq... hahaha... tapi cheq xkan semakkan korg nyer chat box... tettt!!!! hahahha.... peace yo~~~.... i ni kan cam lampi skit...so barru nak g bace2 pasal kisah makcik yang kutuk2 islam tu... kuangajaq.... huhu... 





p/s : penulisan gue kurang bagus ya malam ini... abaikan..~~~







gtg.... Assalamualaikum...~~~


Wednesday, August 10, 2011

::: ikhlas dalam keterpaksaan :::

Assalamualaikum you olzz..  datuk gedikxx... hahaha... ngada2 menunggu berbuka.. ape hukum nyer.. heheh... *dont take it mcm serious sngt ek..hehe..* gue pikir ni ya gue mau mau mau mau.... mau apa deh... haha... ngarut je.. wakkaka....

sebenar nya gue mau crita nie... benda yang cuba i elak tapi.......~~~~

i cube lakukan sesuatu dalam keadaan terpaksa tapi cube nak ikhlas kan ape yang i buat tu... lagi2 dalam bulan puasa nie.. hurm... masalah nye tu la.. mengikhlaskan dalam keadaan terpaksa... Ya Allah... ok.. i noe... bunyi macam hipokrit sangat kan... at least i try.. :)

ni yang tetbe kuar je lagu lazy songs - bruno mars nie... apetah lagi kalo nak pandang orang2 itu... someone help me...~~~~~~~~~~~~~ ahhaha... *i wish i could*

mcmne lagi la nak buat ek.. bile dalam keterpaksaan nie.. alamt la... hahhaa... korang ade any idea yang boleh i buat x.. huhu... ke korg ade pengalamn mcm nie... plz say sumthng.... wakakka.... *gelak terpaksa*.. hahha...eh..pernah ke gelak terpaksa... teettt!!!!!!!!! hehe




pape pn... layan je laa dlu lagu nie..~ enjoy guys..












toodles... :D


Friday, August 5, 2011

::: di suatu petang :::

Assalamualaikum semua... :D pa khabar ya semua ibuk ibuk bapak bapak... hahahaa... *adakah i akan berhijrah ke seberang...teettt..* ari ni keje i duk umah je... peluang macam ni bukan senang nak dapat tau zaman sekarang nie.... hhaha... *ayat memang x bole blah..* kotak tissue da merata2 da kat sni.. hahha... sape nak kemas...??? aida jugak kn...~~~~ tapi Alhamdulillah walaupun i demam2 nie..tapi ade hikmah disebalik nye tau... walaupun sekejap tapi syukur la sngt2.... da lame x nmpk kan... heheh :)

bile da sorang2 nie... mule la banyak mengelamun kan...hehe... biasa deh... tu kan normal... macam2 boleh pikir... pasal kerja, kawan bukan kawen, lawan *ade ke*, masa depan, masa belakang... hahaha.... orang kate jangan toleh ke belakang tapi kan kalo kita x toleh macamne kite nak bergerak ke depan... nanti ntah kemana2 kita pergi tanpa arah tujuan... gimana!!! nak follow the flow pn kne la tengok flow nye dulu kan.. huhu...

tetibe la i teringat 1 bende ni... bile dipikir balik... tetbe akan terckp.." mcmne leh jadi mcm tu kan..." hehehe... well... dalam hidup kite ni macam2 leh jadi.. benda yang kita x sangke itu yang kita dapat... kan kan kan... so swweeettttt....hahhahhhahah

bile teringat ni yang buatkan den tersenyum sorg2 nie... hahaha... tapi x pela..bukan ade orang nampak pun kan.. Yang di atas je nampak... hehe... :) rasa klaka pun ade bile teringat... nak buat balik pn ade... haa... yang tu selalu i doa moga terjadi lagi... tapi ape kan daya... ianya sudah menjadi kenangan terindah.... wahhh~~~~ aida tu yang ckp mcm tu....ahhahaha.....

maka dengan ini, berkumandang la lagu samsons kat bilik i nie...hahaha.... mari kite dengar bersama ya...hahaha...



lirik lagu ni xder la kne mngena sngt ngan kisah yang i lamun kan nie.. tajuk die je... hhehe... jangan nnt nak tnye2 i y i x stori mori ngan kamu tau... hahahha.... *crossing ma finger spy my fren x bce nie...hahaha*

but seriously, 1 tip dari i.. bile u all teringt bnde2 yang bez2 yang u all pastikan bnde tu macam 60% xkan jadi lg... u all akn tersenyum lebar kan...kan.. kan...  sooooo.... buat sementara waktu segala masalah dalm kpale tu die jam sekejap... tapi sekejap je la.. lpas tu die sambung balik... hehe... xyh la korang nak stress sngt... nnt muke naik jerawat... huhu.... macam den!! knape den tension......wuaaaa~~~~~ ahahhha.....

i nak g bersiap nak g bazar.... *babe,, awal lagi kot...abaikan...hahahha* nanti murtabak keramat abes... hehehe... see u later sayang2 ku sekalian...*walaupun u all meluat ngan den.. tapi den sayang u all tau... ok..mmg menggedik...hahahah....*







mule2 buat dunno... lepas tu sibuk bertanya,... kemudian????
*xder kne mngena...heheh...*







daaa.... Assalamualaikum... :)



Thursday, August 4, 2011

::: ramadhan :::

Assalamualaikum semua.... huhu... agak lame jgak ek den x update... hehe... biase la.. kemalasana plus kebuzyan melampau.... last month mmg super duper bz jgak la.. hehe.. bz2 pn overtime xla lame sngt... hahaa... ntah la.. i je kot ckp bnyak keje.. ntah2 bg orang laen standard je.. hehe... almaklum la...hehe..:)

n selamat berpuasa jgak kepada semua umat Islam.. semoga segala amalan kita lebih diberkati di bulan mulia nie... n semua ape yang kita hajatkan akan dimakbulkan.... AMIN..~~~ (lom terlambat lg la nak wish korg kan...hehe.. ) wat mase sekarang ni still puase penuh lg... hehe... 4 hari baru... hahaha... oppss... ;p

ni la first time puase bukan sebagai seorang pelajar... (mcm pelik je ayat tu...hehe.) abaikan la macam biase kan.. hahaha... selama nie da terbiase sahur ikot jam sendiri kan... nak sahur bile ke.. pukul brape ke... kali ni bersama keluarga tersayang mmg la bez.. tapi kena adjust time jgak la.. hehe... iyela... slalu lpas sahur kan tidur balik...*damn..g cter ngan orang..heheh* so.. mcm x cukup je tidur nye tu....hehe..

dulu kalo time mase kat U*M tu... ikot keadaan kelas pagi la kan nak sahur pukul brape... almaklum la selalu sahur bersendirian.... *aah kan... baru prasan slama nie bnyak sahur sendiri...hahhaa..* al kisah nye i dapat 2 ex - rumate berbeza... mereka nie jenis yang terus sahur sebelum tidur... den pulak x boleh macam tu... kne bangun jgak.... alamat nyer... keseorangan la... hahaha...

ingat lgi.. mase junior2 dlu... mase muke macam bdak2 dlu...heheh... 1st ramadhan mse berbuka... juz sempat berbuka kat tangga block je... x sempat nak sampai bilik da azan... sedih nyer waktu tu... rase mcm nak nangis je... pengalaman hidup kan... :) sekarang ni bile da besar muke da berkedut2 skit...hhaha... mule la .. adelah jugak sahur kat kedai...hahha... boleh tengok muke2 orang bersahur.... dengan baju tidur nye la... muke selebet nye la... haha.... macam2.... ~~~

kalau time berbuka pulak... toksah duk habaq la... masing2 ade juadah yang diidam kan... i xkan terlepas dari murtabak nye... xkisah la 30hari pn murtabak je...hahaha... tapi pelik.. bulan laen x teringin pn nak murtaba nyer...hahha... macam2 makanan leh makan kn... tapi kan... meh sni.. cheq nak promote skit.. sape2 yang duk dekat2 ngan serdang tu... kalo korang pg bazar yang dekat ngan ss tu kan... ade 1 tempat jual nasi kerabu n nasi dagang die... mmg superb kat situ... sedap babe... i ni yang x brape gemar sebenar nye pun... sedap je makan yang kedai tu msak... ramai tu mmg ramai la yang g... kalo lambat.. korang dapat bertemu ramah je la ngan makcik kedai tu... hahhaa...

selalu jugak la pegi sne... murah pn murah jgak...nak ke korang mkn kedai mahal... opps....haahha *wah... makcik...sila bagi komisen kat aida maliza yang bermurah hati promote kedai makcik nie ek....heheh* kalo korang nak pg tu... gtau la.. boleh makan sekali kan... korang belanje..saya on je... anytime....wahh...gitu~~~~.... hahaha.... mne tau tetbe i pulak yang belanje u kan...*tetttt!!!!!...* hahaha...

minggu ni x terjah la mne2 bazar yg bez... huhu... nnt la.. cheq update lg ek.. kalo pasal makan... cheq mmg orang paling last skali nk join...wakaka... *ok.. statemnt memkan diri sendiri...hahah...*

pada hampa2 yang menyambut birthday mase bulan puasa nie... nikmatila hari korag ek... hehe... dugaan dari kawan2 yang nak buat suprise gile2 pun sikit sebab bulan puase kan.. x sempat nak buat semua tu... diorg pun mcm x rajin nak buat..... hahaha... nak celebrate pn malam je boleh kan... hehe... x pn korang postponed je la ke hari raye nanti... sambut sekali mse raya... bez tau... hehe..*cakap berdasarkan pengalaman nie tau...heheh...* yeay.. taun nie mmg mse raye... i looiiikee...hehehe..~~~

k la.. da malam nie.. cheq nak beristrirehat jap... *nak bersuamirehat..kang x masuk akal pulak...hahaha* nak g belajar memasak tuk sahur nnt... hahahha.... *yang ni leh masuk akal x....hahhaah* k k k... jangan duk tension2 ek... ceria dong.. hilangkan kedut2 korang yang nampak lagi tue dari umur SEBENAR korang... ahhahaha.... *xder kne mngena dng sesiapa ek..kawan mahupun lawan...heheh*

jom la kite berbuka bersama2... nnt i belanje ek... bile2 pn ok je... korang kan jage kesihatan kan... nak sky jus ckp je k...x pun keropok durian ke... hehehe... nnt i blnje... on?







daaa.... Assalamualaikum... :D




ambil pic dari sini .. thanks.. :D


Monday, July 11, 2011

::: adat , trend, ??? :::

Assalamualaikum....halloo... hotties2 sekalian.... cewek cewek dan cowok cowok sekalian.. apa bikin ini hari... i kebosanan sebab banyak keje... hahaha... boleh gitu~~~ banyak keje tapi berani gile balik ofis awal.. hehe.. xder rase bersalah langsung.... hhahaha... aida aida aida... ape nak jadi.... ~~~ " nak jadi bini orang boleh~~~? ahhaa... gatai nooo~~~.. *lambat lagi la...hehe.. *
 
bukan nye ape.. tgah dok bosan2 ni kan... terbace la..* eh..ter ke.. bukan mmg selalu bace...heheh * blog 1 guys nie... meh sni i promote... www.theotherkhairul.blogspot.com.. well bez jgak la ape yg die tulis... main hantam keromo je die ni jgak sumtimes nak kutuk2 orang kan... tapi ade betol nye jugak... hehe.. baru baru ini die ade post pasal adat vs agama ... as u all know la kan.. sekarang ni kan musim kenduri kawen... he got point there kan.. hehe..
 
for me.. kalau nak cakap macam juz buat majlis untuk memenuhi syarat macam berkahwin ke bertunang ke.. x bez la pulak kan.. mesti la kite kena raikan even majlis kecil pun.. tapi mesti la ade something kan...huhu.. tapi tu semua kan pendapat masing2... totally different la kalau perempuan ngan lelaki bercakap pasal nie kan... biase nye guys nak buat sesimple mungkin... tapi x macam girls yang kalo bole 1 dunia die nak bagitau yang mereka da bertukar status... x caye...??? go n see kat facebook for instance.. siapa yang lebih beriye?? lelaki ke perempuan kn... hehehe
 
alamak... aku macam da menangkan guys je nie.. hahah... memeng tak la.. hahaha.... hidup kaum hawa !!... hahaha... another thing yang di highlight kan oleh si abang kay kite ni adalah wang hantaran... hehe.. kalau nak cakap pasal hantaran ni kan.. ntah la.. kalau mahal sikit.. nanti kate nak jual anak la... kalo murah sikit, nnt kene kutuk ngan orang la... macam2.. last2 nanti..kawen free je... hahaha...
 
maybe yang letak mahal2 tu bukan la nak jual anak kan.. maybe memang da care diorg macam tu kn... diorang da tengok relatives diorg sume nye nak nombor santek2... cun2 sume nye...hehe... oh ya.. tetibe i teringat ade 1 of my fren tanye i.. yang i sendiri xtau nak jawab... seriously babe... wa mmg xtau nak jawab... hehe.. die tanye i kan.. " knape kalau perempuan nak kawen, wang hantaran die mesti lebih 10k? "... hahha... memang x terjawab la makne nyer... tetbe i pn terpikir knape kan...
 
maybe sebab trend masa kini kot hantaran mesti above 10k... ntah la.. then, i try la tnye kawan i lg 1 kan.. hehe.. jawapan die mmg macam jawapan mak dara... hehe... die cakap.. "iye la... sekarang kan harga barang semua da mahal.. so.. kene la mahal hantaran die.. mana nak beli barang lg..ape lagi..." ade ciri2 macam mak nak kawen kan anak kan... ehehe... anak ikan...oppsss..... * juz kidding... *
 
kalau u all tanye i.. tu sume terpulang kat pasangan masing2... if si lelaki sanggup.. ape salah nye...  well... sebelum pape kan kite ade majlis merisik tu... so... berbincang la mase tu.. jangan la pulak bile set sume nye baru nak mengungkit la ape la kan... tapi nak set kan hantaran pun.. biarla  berpada kan.... biarlah mengikut kemampuan si pasangannye tu.. jangan la baru nak bagi hantaran da buat loan bagai.. x syiiookkk la macam tu kan...huhu...
 
... tetbe nak tergelak pulak bile orang complaint.. "masak tak pandai nak hantaran puluh ribu.." hahahha.... tang tu sendiri mau ingat la kan... hehee...
 
k la... macam bez plak... wakakaka.... *gilak sudah aida nie bah...ahaha* emm.. emmm... emmmm... nak berangan jap la... hhahah.... berangan ape cik aida oii.... "adelah.... ahhaha... daaaa...~~~~"  *blushing x brape nak blushing sangat la...eheh*
 
 
 
 
 
 
 
daaa.... Assalamualaikum...~~~ : D
 
 
 
 
 
 

Sunday, July 3, 2011

::: potong betol :::

ape salah potong kain baju raye.... OMG... haha... ek xla.. baju raye i da siap..hehe*tetibe*... ni bukan kain raye la... ok2... intro dlu babe....

hai sayang sayang semua... hehe... apa bikin ini hari??? hahaha... katil i kat sebelah ni da macam meja ofis da... haha.. macam je la tapi bia je macam tu... haha... asal kn lega nmpk,... xla rase bersalah sngt... heheh... tapi my dad macam da kecik ati kot...hehe.. siap bg hint2 lagi... huhu... sebabnye sekarang ni agak bz so.. mcm .. ala... korg tau la kan.. kalo bz tu mesti la kne wat keje kan... hehe...

ni nak kutuk orang jap..hahah.. like i said before kn.. smlm kan i pg tambah kn duit dalam account bank ni kan..hehe..*means kne buat ot la tu....hahah* mcm biase la kn dtg2 buat keje kn... tapi bile time after lunch ade la time mmg xbole blah btol.. hehehe... ade ke ptut ade la 2 org ni agknye lunch makan DURIAN kot... mak aiii.... seksa nye cheq kat ofis tu... da la tempat die belakang i... aircond sebelah i... OMG... haha... sakit babe... mmg x tahan la bau die... kuat nyer....



.... errr..... sedap ke???!!!..... ehehe....


mmg x tahan smpai rse nak ter uweekk la smlm... ish... kacau tau mereka ni den nak buat kerja... smpai kan da x tahan sngt... i terpkse jgak mengundurkan diri untuk pulang ke rumah... hahaha.... ni la akibat nye katil da jadi meja ofis nie... hahaha... angan2 kuat.. tapi ttettt!!! ahhahah.... *ala..tu kan biase..*

ok.. fullstop kutuk orang.. hehe... lebih2 sngt x bole.. nnt terlebih suda... hahahah... nnt x pasal2 10 tahun or mse i tue2 nnt... i plak yang gile kan durian ni or i ade kebun durian plak... oppsss.... hahaha.... *xtau xtau*






daa.... assalamualaikum.. :D




Friday, July 1, 2011

::: stock-taking :::

haluuu.... pa khabar kamu? kangen deh mau menulis nih...hahaha... ade gaya x? haha..... ok x!! paham..~~~~ u all tengah buat ape? bosan la... *ok..yang ni sngt tipu..* hehe... penat kottt~~~~ fizikal mental sume ade... mau ketiduran sampe pagi sok... hehe

ari ni kan... for the first time i pegi buat stock take... *ok..jakun...heehe*... iye la..dulu time intern..orang lain yang buat kan... so... ni kire my frst time la buat on my own.... hehehe... *xder ape nak dibangge kan...* seriously sangat penat... penat berjalan ke hulu ke hilir... kalo nak cuci2 mate..mmg situ la tempat die...hahah... *ok x..tipu je..*

tuk stock take kali ni.. i kire stock mcm hospital punye equipment.... jangan kate kan warehouse... tempat yang macam museum pun i masuk tau... haha... tempat yang equipment die da bungkus abes da.. tp da disebabkan hang tulih gak amount besar gabak tu lam list tu.... naaahhhhh..... terpakse la jgak hang bawak cheq masuk sne... perghhh... mmg museum dan bukan tempat shopping... hahahaha....

mule2 dapat list item lam 160 pages... i da risau da.. i tot i gonna do all dis until late nite coz diorg ckp..smlm ade yang balik smpi pkul 12 mlm... gile ape... girl yang baek nie *hehe* balik lambat2... mmg x la... hehhe... tapi Alhamdulillah lam pkul 3 mcm tu... mission accomplished... hahaha... so.. nak cepat kan mase.... i tolong my friend buat die punye gak...

time tu plak la.. i kne kire medicine.... ish... jenuh tau x... hahaha... da la item2 kecik2.. huhu... tapi nak buat cmne kan... tu kire ok la dri kawan kepada kawan i *ahhah* kne kire lembu... hahahaha..... time tu..mmg agak ramai jgak org teman kan... mereka da bosan kot...hehehe

but well... experience kan... kalo x.. x merase la kn... hehe... naseb orang2 kat sne sume baik2... n thanks to en. rosli tuk lunch tdi... encik sangat baek.. hehehe.... encik rosli ni yang jage warehouse... huhu... n for those yang menolong i tadi... mekasih banyak2 ek even pada mule nye i know u all merungut coz kne cari brng2 yang da x pakai.... macam mne i tau?? helloo... i got spy ok kat sne... heheh... *kidding*..

hehe.. nex entry i cter laen plak... sbab i teruja nk cter stock take ni even xder cte bes pun pasal stock take kat warehouse tu....hehe.... ok la.. nak rehat jap.. before bangun sok pagi nak cari duit lebih skit tuk mse depan...*wahhh...hahahah* iye la..tuk anak2 kan... hahahaha.... *simpanan mase depan*.. hehe.. nnt sian future husband i ....wakakkaa.....  





daaaa..... Assalamualaikum... :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...