Friday, March 25, 2011

::: eh2, betol la :::

haloo... semuanya... pa khabar... juz came back from replacemnt class... ade 1 bnde yang i nk share ngan korg sume dr class tdi...sebenar nye banayk..tp 1 je la...ehhehe.... bnde yang wat kn i ckp "eh2..btol la.." hahaha.... but b4 dat....to shamsiah...sorry sham... aku mls la nk post kt fb...baek pos kt blog...mcm2 aku leh tulis... hahaha....

for muslim... adalah haram tuk kita bunuh diri kn.... tapi mcmne kalo kite cuba tuk bunuh diri tanpa kita sedar kite tgah cuba nk bunuh diri....? hahaa... pening kn bm saya... hahha... well... aida kn... hahaha... no la...(aida budak baek..) ok..fine..xder kne mngena... hahha....



...amek dri google....


mcmni... mase kite drive... suppose... lampu hijau kite jalan, then, lampu kuning slow down...how bout lampu merah...? kalo jawapan undang2...kite kne stop kn... tp if sesetengah orang yang maen lnggr je lampu merah n the same time.. diorg accident.... well... dari segi undang2 dunia nie.. sah2 la diorg slh kn.. sebab diorg lnggr lampu merah... but then.. bukan ke melanggar lampu merah ni cubaan untuk membunuh diri sebenarnye.. sebab nye kite da tau ape akn jadi kalo kite langgar lampu merah kn....huhu... see?? xder ke korg nk ckp "eh2..btol la..." like i did... hahahha..... ke korg da tau...cume i ni je mcm lampi sikit... sbab mesti ade yang korg da tau kn....huhu... 

bak kate dr jun... yes..kite bole "slightly" nk langgr2 lampu merah nie...tapi..kite kne la tgk keadaan dan tempat nye.... katekan la kite jalan dlm pkul 12 mlm yang semmgnye xder kreta lalu lalang kt situ...n lampu merah plak... xkan nk stop jgak kn... mau bnde laen yang lalu nnt....kate tgah mlm.... hahahaha......(oppsss....) .... so.. sbenarnya banyak jgak persamaan antara undang2 ciptaan manusia ni ngan undang2 yang sebenar kn... cume mayb kite je yang alpa x nmpk semua tu... (sumtimes saya juga begitu... ok...i admit)... bwak2 la muhasabah diri...(nurul....muhasabah tau bukan munasabah.....hahaha).. tgk balik ape yang kita da buat ngan org or ngan diri kite sendiri... yang buruk kite perbaiki la.. yang baik.. kite teruskan.... hehe....

bawak2 la berpikir ek rakan2 mne yang bgus n mne yang stidak.. supaya kite akn jadi lebih berguna di masa hadapan....(ok..mmg mcm bukan ayat keluar dri aida maliza... hahahaha) ..::: kawan yang baik akan berpesan kepda rakan nye supaya menjadi baik dan tegurla mana yang patut dan kawan yang sebaliknye akan nasihatkan dan mengajak kite kepada kejahatan.. ::: so... kiranya betul la kan aida maliza ni baek.... (hahaha...ok2...sebelum ade yang nyampah ngan i, baek i stop...hehe)



p/s : emm... saya nk selit sikit je ek.. kepada sesiapa yang perasan....sorry coz i berkelakuan pelik semalam... nothng much happen (really)... cume ape yang korg nmpk...itu la die... hehe... but...doing fine rite now (perhaps).....mayb smlm ter"emo" lebih skit... mkne nyer da terjwb la kn soalan korg... hehe...hope i did... well... crying doesnt help much... i had learned my mistake...(but wait.... my mistake ke...huhuhu..) it is yes if u said so... I?? redha je la... nothng much i can tell... peace.... :) "senyum..x perlu kata apa2.."





toodles peeps....~~~



5 comments:

nurul said...

bagus2, i agree wif u..
what do you think???haha

eyeda mas said...

hahaha...bukan ke aku da kire agree dlm sttmnent aku tu... haha... ko laju je kn ble blog2 nie...hahaha... agree yg mne ko cuba mau ckp ini?? hehehe

nurul said...

i agree with this statement "saya nk selit sikit je ek.. kepada sesiapa yang perasan....sorry coz i berkelakuan pelik semalam"..haha

eyeda mas said...

oo...hahaha...yg tu ko phm2 sndiri la....hehe

eyeda mas said...

oo...hahaha...yg tu ko phm2 sndiri la....hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...